Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: december 2017

 

 

Witlofsoep

Broodpudding met appel

Categorie: Voorgerechten   Voor: 4 personen   Bereidingstijd: 30 minuten

 

 

Ingrediënten:

1 uitje

3 stronkjes witlof

30 gr boter

30 gr bloem

400 ml kippenbouillon

400 ml melk

Peterselie, fijngehakt

4 eelt amandelen, gepeld

1 blaadje laurier

Peper en zout

100 ml creme fraiche

Eventueel suiker

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Verhit de boter en fruit de ui. Bak daarna de reepjes witlof een paar minuten mee. Strooi de bloem over de witlof en ui en roer goed door. Giet daarna de melk en de bouillon er bij, en voeg het blaadje laurier toe. Blijf goed roeren totdat de soep indikt. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal het blaadje laurier er uit. Pureer de soep met de staafmixer helemaal fijn. Roer de creme fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout. Mocht de soep nog een beetje een bittere nasmaak hebben kun je er een lepeltje suiker aan toevoegen. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie licht bruin en hak ze fijn. Schep de soep in 4 kommen of borden en bestrooi met stukjes amandelen en peterselie.