Microsoft brengt opvolger taken-app Wunderlist uit

19-04-2017 07:03

Rubriek: Apps

 

Microsoft brengt opvolger taken-app Wunderlist uit

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Robin Buitenhek

 

Microsoft heeft de opvolger van takenapp Wunderlist aangekondigd. Op termijn zal de app To-Do zijn voorganger volledig vervangen.

 

To-Do is gemaakt door het team achter Wunderlist, dat in 2015 door Microsoft is overgenomen. Wunderlist-gebruikers kunnen hun huidige takenlijsten in To-Do importeren.

 

De app lijkt veel op Wunderlist en werkt op een vergelijkbare manier. Gebruikers kunnen verschillende eigen en gedeelde takenlijsten bijhouden.

 

Nieuw is het My Day-overzicht, waarop gebruikers alle taken die ze op een dag willen doen kwijt kunnen; de lijst begint elke dag weer leeg. To-Do kan ook leren van de gebruiker en suggesties geven van welke taken het beste op het My Day-overzicht kunnen worden gezet.

 

To-Do werkt direct al samen met Outlook, zodat takenlijsten ook daar te zien zijn. Op termijn worden meer Office 365-diensten ondersteund. To-Do is beschikbaar voor Android, iOS, Windows Phone en web. De komende tijd is To-Do nog een preview, maar op termijn wordt de dienst de opvolger van Wunderlist, dat uiteindelijk totaal wordt geschrapt.