Stephen Curry wint met Golden State van broer Seth Curry

22-03-2017 07:05

Rubriek: Sport

 

Stephen Curry wint met Golden State van broer Seth Curry

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Gilles de Kock

 

De Golden State Warriors hebben Dallas Mavericks woensdag met 112-87 verslagen. Voor sterspeler Stephen Curry (29) betekende dat een overwinning op zijn drie jaar jongere broer Seth.

 

De Warriors hebben dankzij de zege op de Mavericks dit seizoen al 28 uitduels gewonnen. De ploeg uit Californië slaagde daar voor het derde jaar op rij in, een NBA-record.

 

Klay Thompson was goed voor 23 punten bij de Warriors, Stephen Curry maakte zeventien punten en noteerde negen assists.

 

Sterspeler Dirk Nowitzki van de Mavericks tekende voor zestien punten en negen rebounds. Seth Curry liet tien punten aantekenen.

 

Raptors

Voor het eerst na elf duels heeft Toronto Raptors weten te winnen van Chicago Bulls. Dat gebeurde mede dankzij DeMar DeRozan, die met 42 punten een ruim aandeel had in de 122-120 overwinning. Die eindstand kwam pas na verlenging tot stand.

 

DeRozan was ook nog eens goed voor acht assists, terwijl zijn teamgenoot Cory Joseph tot negentien punten kwam. Serge Ibaka (zestien punten) werd in het derde kwart samen met Robin Lopez van de Bulls naar de kant gestuurd als aanstichters van een massale vechtpartij.

 

Jimmy Butler was met 37 punten productief voor de Bulls, die op 31 december 2013 voor het laatst van de Raptors hadden verloren.

 

Play-offs

Met 57 zeges gaat Golden State Warriors aan de leiding in de Western Conference. Net als San Antonio Spurs en Houston Rockets is de ploeg al zeker van een plek in de play-offs. De Mavericks staan met dertig zeges op de tiende plek.

 

In het oosten hebben Cleveland Cavaliers en Boston Celtics zich al weten te plaatsen voor de play-offs.