Tiener aangevallen door krokodil na uitgelokte sprong in rivier

19-03-2017 07:15

Rubriek: Dieren

 

Tiener aangevallen door krokodil na uitgelokte sprong in rivier

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Jamie van Vucht

 

Een 18-jarige Australiër is met de schrik vrij gekomen na een spelletje 'truth or dare'. De tiener werd uitgedaagd om in de rivier te springen. Hij ging de uitdaging aan en werd in het water aangevallen door een krokodil. Het beest beet bijna zijn arm eraf maar de jongen hield er alleen ernstige verwondingen aan zijn arm aan over.

 

Australische media melden dat in eerste instantie de arm geamputeerd moest worden maar dat het lichaamsdeel later alsnog gered kon worden door de dienstdoende chirurg. De hoofd van de nooddiensten stelt dat de jongen "veel mazzel" heeft gehad.

 

De tiener was in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) met vrienden aan het rondhangen bij de Johnstone River bij Innisfail, Queensland. Bij een spelletje 'truth or dare', waarbij je moet kiezen tussen de waarheid zeggen op een persoonlijke vraag of een uitdaging aangaan, daagde zijn vrienden hem uit om in de rivier te springen.

 

In het water werd de jongen direct aangevallen door een loerende krokodil.

 

Dodelijke manoeuvre

"Jammer genoeg staat het gebied bekend om de grote populatie van krokodillen en we zijn dan ook dankbaar dat de jongen het incident heeft overleefd. Het had namelijk heel anders kunnen aflopen", zegt een woordvoerder van de plaatselijke ambulance.

 

De vrienden kregen de jongen snel weer uit het water. Volgens de woordvoerder heeft dat het leven gered van de springer. "Hem snel uit het water krijgen was van levensbelang. Zodra de krokodil een goede grip had gehad zou hij de een dodelijke manoeuvre maken en de jongen laten verdrinken."