Westbrook passeert NBA-legende Johnson met negentiende 'triple-double'

14-01-2017 07:04

Rubriek: Sport

 

Westbrook passeert NBA-legende Johnson met negentiende 'triple-double'

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Gilles de Kock

 

Russell Westbrook is Magic Johnson gepasseerd op de ranglijst met de meeste 'triple-doubles' in één NBA-seizoen. De sterspeler van Oklahoma City Thunder noteerde vrijdag al weer zijn negentiende, het hoogste aantal sinds Wilt Chamberlain in 1973/1974.

 

Met zijn 21 punten, 12 assists en 11 rebounds belandde Westbrook op alle onderdelen in de dubbele cijfers, waarmee hij voldeed aan de eisen voor een zogenoemde 'triple-double'.

 

Desondanks kon de vedette de Thunder niet behoeden voor een nederlaag tegen Minnesota Timberwolves: 86-96. Het was de eerste verliespartij in vier wedstrijden voor Oklahoma City.

 

Westbrook neemt met zijn negentiende 'triple-double' van het seizoen de achtste plek op de ranglijst in. Sinds donderdag stond hij op gelijke hoogte met Johnson, die namens Los Angeles Lakers achttien keer dubbele cijfers op het scorebord bracht in het seizoen 1981/1982.

 

Record

​Het absolute record staat op naam van Oscar Robertson van Cincinnati Royals: 41 in 1961/1962. Op de tweede plaats volgt NBA-legende Chamberlain, die het kunstje in 1973/1974 liefst 31 keer vertoonde in het shirt van de Lakers. Sindsdien kwam niemand verder dan achttien 'triple-doubles'.

 

Hoewel Westbrook met zijn negentiende 'triple-double' nog ver verwijderd is van Chamberlain, is het niet uitgesloten dat hij de nummer twee op de ranglijst achterhaalt. De 28-jarige Amerikaan is namelijk pas halverwege het reguliere seizoen met de Thunder.