Windows 10 krijgt game-modus voor betere prestaties

18-01-2017 07:01

Rubriek: Games

 

Windows 10 krijgt game-modus voor betere prestaties

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Jamie van Vucht

 

Windows 10 krijgt een zogenoemde game-modus, waarmee computerprestaties worden verbeterd voor het spelen van video games.

 

De game-modus is onderdeel van de grote Windows 10-update die later dit jaar verschijnt. Mensen die zich hebben aangemeld voor het betaprogramma Insiders kunnen een eerste versie van de nieuwe functie deze week al proberen, maakt Microsoft vrijdag bekend op de Xbox-website.

 

Het is nog niet bekend hoe de functie precies werkt. Vermoedelijk wordt Windows-software die tijdens het spelen van games niet wordt gebruikt, zoveel mogelijk uitgeschakeld. Daardoor kan er meer processorkracht en geheugen worden besteed aan de pc-games.

 

De functie beperkt zich niet tot de games uit de Windows-store, maar werkt ook met games die op Windows zijn geïnstalleerd of bijvoorbeeld via Steam worden gespeeld.

 

Naast de nieuwe game-functie werkt Microsoft ook aan het verbeteren van streamingdiensten voor Xbox One naar de pc en nieuwe manieren om gamers met elkaar in contact te kunnen brengen en houden.