7x de leukste slow fashion kinderkledingmerken

23-08-2020 08:00

7x de leukste slow fashion kinderkledingmerken

Elke keer verbazen we ons er meer over: hoe vroeg de collecties voor het volgende seizoen in de winkels hangen. Maar nog meer verbazen we ons over hoe merken hun nieuwe collecties op social media hypen. “Nog drie dagen en dan is de eerste drop. Wees er snel bij!”. Berichtjes in dit soort trant bereikten ons van verschillende merken de afgelopen week. Met berichten van webshops met overzichten van welk kinderkledingmerk wanneer zijn drop heeft. Begrijpelijk vanuit hun perspectieven want omzet is belangrijk voor een vitaal bedrijf. Bij ons gaan de haren rechtop staan. Nu weten we ook wel dat al sinds jaar en dag de wintercollecties in juli de winkels instromen. De druk die er nu op social media er op te lijkt te worden gezet, daar irriteer ik me mateloos aan. Natuurlijk hebben we zelf ook boter op mijn hoofd. Ook ik heb afgelopen jaren al vroeg van die collecties gekocht. Afgelopen winter en deze zomer deden we dat niet en het bevalt ons heerlijk! Geen miskopen meer omdat je kind opeens sneller groeit dan verwacht of al uitgekeken zijn op de kleren voordat ze überhaupt echt gedragen zijn. Ik wissel grote ketens af met hippe kindermerken en nieuwe kleinere kindermerken. Voor komend seizoen gaan we nog een stapje verder: zoveel mogelijk slow fashion kinderkleding kopen en vooraf een lijstje maken met hoeveel de kinderen nou nodig hebben (hoeveel broeken, truien, etc). Want eerlijk is eerlijk: ook bij ons ligt er veel te veel in de kledingkasten van de kinderen!

 

Voor het aankopen van slow fashion kinderkleding zijn we daarom op zoek naar leuke kinderkledingmerken. Een aantal kennen we al. Die delen we in dit blog. Heb je aanvullingen? Laten we elkaar helpen en inspireren en deel jouw favoriete slow fashion kinderkledingmerken onder dit blog!

 

De leukste slow fashion kinderkleding

Moonbeam Collective

Een heerlijke collectie met een bohemien feel vind je bij Moonbeam Collective. Jurkjes, pakjes, blouses en flares vind je in hun kindercollectie. De kinderkleding wordt gemaakt in Nederland.

Mots Amsterdam

Waarschijnlijk ken je de vrolijke, handgemaakte collectie kinderkleding van Elske al: Mots Amsterdam. Scott en Skye hebben regelmatig items van haar collectie en een tijdje terug maakten we een binnenkijker op haar Mots Amsterdam werkplek.

One Day Parade

Dit vrolijke kinderkledingmerk en ik gaan al way back: One Day ParadeOne Day Parade. Toen Yvonne ook nog lederen babyschoentjes en kroontjes maakte, kocht ik die al voor baby Scott. Nog steeds zijn we trouwe fans van haar ontwerpen. Elk seizoen belanden er wel items uit haar collectie bij ons in de kinderkledingkasten!

Petit Blush

Weet je nog die hele mooie, lichtbruine flared broek van Skye? Die was van Petit Blush. Ook in deze collectie vind je mooie items die net even anders zijn! We houden ervan! Ook dit merk produceert haar kleding ook in Nederland.

Daily Brat

Prachtige kleuren, fijne stoffen en de leukste pakjes. Dat vind je bij Daily Brat. De hele collectie is gemaakt van organic materialen en wordt eerlijk gemaakt in Portugal.

Stripes and stories

Ben je gek op prints? Dan ben je ook bij Stripes and Stories op het juiste adres! Ook hun collectie wordt geheel in Nederland geproduceerd. Hoera!

Be Kind Kidslabel

Een nieuwe speler op de markt: Be Kind Kidslabel. Ook hier vind je eerlijke basics voor in de garderobe van je kids. Basics in de juiste kleuren: gemaakt van bioslogisch katoen of linnen, of zelfs van gerecycled plastic! Go check it out!

Slow fashion kinderkleding: koop tweedehands

Nog beter is het natuurlijk om niet alleen maar nieuwe dingen te kopen. Dat pad hebben we nog niet echt bewandeld. One step at a time. Ben jij wel al lekker wegwijs in het tweedehands kinderkleding kopen of wil je een poging wagen om daar mee te beginnen? Kom dan eens naar ons mooie Amsterdam Noord en shop bij RecycleKid. Zelf brengen we kleding van Scott en Skye daarin om te verkopen. Wie weet scoor je wel iets van ons!

 

Related Posts:

  1. #brandnew kids & mom no. 3: de najaarseditie

  2. Inspiratie voor zomerse kinderoutfits

  3. Møts: duurzame kidsfashion met een knipoog

  4. Nieuwkomers op de Negenmaandenbeurs