5 tips van kinderschoenspecialist Miranda

06-09-2020 08:00

5 tips van kinderschoenspecialist Miranda

Laarzen, sneakers, sportschoenen, pantoffels, snowboots: wij hebben ze allemaal, voor iedereen. Van schoenen voor de kleinsten die net kunnen lopen tot kleuters die met de tofste schoenen op school kunnen verschijnen. Maar hoe kies je de schoenen die het beste bij je passen? Wij spraken met Miranda, kinderschoenspecialist in filiaal Zeewolde voor tips.

 

De juiste maat

Iedere kinderschoenspecialist kan de voetjes van jouw zoon of dochter meten. Met de voetmeetapparaten kunnen zij een goede indicatie geven, de ene schoen kan natuurlijk anders uitvallen dan de andere. Nu kun je bij de goede maat schoenen gaan uitzoeken!

 

Tip 1: kan je niet mee naar de winkel komen om schoenen te passen? Trek met een pen of potlood de voeten om op een stuk karton en neem dit mee, zo kunnen wij ook een goede indicatie geven.

Goede pasvorm

De juiste maat is bepaald. De kinderschoenspecialist kan nu een passende schoen aanmeten. Dit doen zij door middel van de 6 punten check:

1: de lengte

2: de breedte

3: de diepte

4: de bovenste lijnen

5: de hielgrip

6: de testronde

 

Tip 2: als jij meteen valt is de schoen te groot.

Weet wat je koopt

Tegenwoordig is het onderscheid tussen leer en leervrije materialen moeilijk te maken. De kinderschoenspecialist adviseert voor schoenen van leer te kiezen in de jaren waarin de voeten volop in de groei zijn, dit is tot en met 6 jaar.

 

Tip 3: met twee paar schoenen per seizoen kun je kwaliteit en modisch goed met elkaar afwisselen!
 

Onderhoud

Kinderschoenen worden over het algemeen erg intensief gebruikt. Een reden om ze extra goed te verzorgen! Onze anti-rain spray is geschikt voor alle materialen, de trendspray verzorgt alle modische materialen en materiaalcombinaties.

 

Tip 4: de trendspray kan ook gebruikt worden voor jassen. Ideaal voor buiten spelende kinderen.

 

Voor het winterse weer

Het winterse weer zit eraan te komen, dat betekent kou, gladheid en kans op sneeuw. Snowboots zijn voor deze weersomstandigheden een veilige en warme oplossing. Ze hebben een stevige profielzool die veel grip biedt, zijn wind- en waterafstotend en zijn volledig gevoerd.

 

Tip 5: inlegzolen in de snowboots zorgen voor extra warmte.