DIY: Customize een leren rokje

21-09-2020 08:00

DIY: Customize een leren rokje

In een handomdraai tover je een zwart leren rokje om tot een key piece, wat zeg ik, een it-item eerste klas. En dat in een paar simpele stappen. Hoe? Zoek een leuk zwart leather look rokje. Like Flo heeft het perfecte a-lijn model maar wellicht vind je deze iets aan de prijs.

 

Wij vonden dit klokkende model bij de CoolCat maar de Ter Stal heeft een vergelijkbaar model in kleine maten. Door de A-lijn is het rokje uitlopend en komen de patches op dit model net iets beter tot hun recht dan bij een recht toe recht aan het geval zal zijn.

Patches zijn momenteel overal (online) verkrijgbaar. Deze komen bij de Ter Stal vandaan. Maar ook de Action heeft ze bij de hobby spullen liggen.

 

Patches gescoord? Kies er een aantal uit en leg ze eerst voor de proef op de rok uit. Let er op dat de kleuren en figuren samen een mooi geheel vormen. Het zal nu niet één plaatje zijn die de aandacht trekt maar het totaal plaatje.

 

Misschien kun je er geen genoeg van krijgen of vind je juist een handjevol genoeg. Het is jouw creatie dus doe waar jij je goed bij voelt.

 

Strijk je de patches normaal op de rok, zou ik dat dit keer overslaan. De kans is groot dat de stof gaat smelten. Koop een goede en sterke textiel lijm en lijm ze er op vast. Leg er een nachtje zware voorwerpen op zodat de patches rustig kunnen hechten en er geen stukjes omhoog kunnen krullen.

Handig met naald en draad? Dan kun je ze ook nog even vastzetten zodat je zeker weet dat ze goed vast zitten. In principe moeten de patches in de was op het rokje blijven zitten maar als het niet nodig is, sla dan de wasbeurt over.

 

Niet zo dol op leer? Een rokje van stof kan natuurlijk ook gebruikt worden of een spijkerrokje met patches, ook heel cool.

 

De rokjes shoppen uit deze blog? Klik verder op onderstaande linkjes.

 

Rokje Like Flo | CoolCat | Ter Stal |