Abrikozenflappen

26-09-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

10 plakjes bladerdeeg

1 ei

5 abrikozen (200 g)

1 zakje vanillesuiker

5 el abrikozenjam

1 el suiker

 

Bereiding:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kom en voeg de vanillesuiker er aan toe.

 

Neem een plak bladerdeeg en besmeer een diagonale helft met een dun laagje abrikozenjam. Schep hier 1 a 2 el stukjes abrikoos op, maak ze niet al te vol. Vouw de andere helft er over en druk met de vork de randen goed aan.

Leg de gevulde flappen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met een klein beetje gewone suiker. Bak de abrikozenflappen ca. 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.

 

Bewaar de abrikozenflappen in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel de volgende dag weer kort in de oven.

 

Tip: Zijn er geen verse abrikozen in het seizoen? Gebruik dan abrikozen uit blik, hierbij kun je de vanillesuiker achterwege laten omdat ze al gezoet zijn in siroop.