Gezonde havermout-banaanpannenkoekjes

13-06-2020 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten:

2 bananen

2 eieren

75 g havermout

100 ml (soja)melk

1 tl bakpoeder

1 el agavesiroop + extra voor garnering

Snuf kaneel

Snufje zout

Klontje roomboter of kokosolie

Vers fruit

 

Materialen:

Keukenmachine

 

Bereiding:

Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de bananen, kaneel, eieren, agavesiroop, bakpoeder en zout toe en mix door elkaar. Voeg dan de melk toe en mix tot een glad beslag. Verhit de boter in een pan en schep 3 kleine hoopjes beslag er in. Laat deze stollen en bak ze iets bruin aan de onderzijde. Draai ze dan voorzichtig om en bak ook de andere kant nog 2 a 3 minuutjes. Houd ze warm onder een deksel en bak ook de rest van de pannenkoekjes. Snijd het fruit fijn. Serveer de havermoutpannenkoekjes met het fruit en eventueel een beetje extra agavesiroop.

 

In plaats van kleine pannenkoekjes kun je ook 3 a 4 grote pannenkoeken maken. Bekijk hier het basisrecept voor pannenkoeken.