Pompoencakejes voor Halloween

31-10-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12-15 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

400 g pompoen

175 g boter

175 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 tl kaneel

Rasp van een halve citroen

3 eieren

½ zakje bakpoeder

250 g bloem

 

Topping:

75 g roomkaas

50 g boter

75 g poedersuiker

Decoratiestift (eetbaar)

Pompoenpitten

 

Benodigdheden:

Mixer

Muffinvormpjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 g. Kook de blokjes pompoen in ca. 10 min. gaar en laat uitlekken. Mix de boter (175 g) met de suiker en vanillesuiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenrasp en kaneel toe en mix erdoor.

Pureer de pompoenblokjes en stamper en druk het meeste vocht eruit in een zeef. Voeg de pompoenpuree toe aan het beslag. Doe dan de bloem en bakpoeder erbij en meng kort maar goed door elkaar.

Vul de cupcakes met het beslag en zet ze 20 tot 25 min. in de oven. Maak ondertussen de topping: Mix de boter los met een mixer. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix glad. Zet zolang in de koelkast.

 

Laat de cakejes afkoelen en besmeer met een laagje roomkaasfrosting. Trek lijnen met de decoratiestift er op en leg een pompoenpitje in het midden.