Mini apfelstrudel

07-11-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

10 vellen filodeeg (1 pak vriezer, ontdooit in de verpakking)

4 a 5 appels

1 el citroensap

75 g suiker

2 tl kaneel

4 el rozijnen

4 el grof gehakte walnoten

50 g boter, gesmolten

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 g. Meng de kaneel en de suiker door elkaar. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met citroensap en schep ¾ van de kaneelsuiker, walnoten en rozijnen er door. Neem een vel filodeeg (dek de rest weer af met een iets vochtige theedoek) en bestrijk met boter. Schep wat van het appelmengsel vooraan op het filodeeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem strak op (bekijk de video hoe je dit makkelijk doet). Bestrijk de bovenzijde van de filodeegrol met wat gesmolten boter. Leg de mini apfelstrudels op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de bovenzijde met wat van de kaneelsuiker. Bak de filodeeg appelrolletjes in ca. 20 min. knapperig en lichtbruin. Lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs.