600 kilo cocaïne en bijna 2 miljoen euro aangetroffen in Rotterdamse woningen

14-11-2020 08:00

Categorie: Binnenland

600 kilo cocaïne en bijna 2 miljoen euro aangetroffen in Rotterdamse woningen

Foto: Chantal Schoumacher, Redactie: Dylan Meijer

 

Bij huiszoekingen in twee woningen in Rotterdam is afgelopen week 600 kilo cocaïne en bijna 2 miljoen euro cash in beslag genomen. De politie heeft vier personen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

 

De politie kreeg tips over mogelijke opslag van drugs in een woning aan de Strevelsweg. Tijdens observaties zagen de agenten regelmatig mannen met grote tassen in en uit de woning lopen. Deze mannen werden ook gevolgd naar een woning aan de Lange Hilleweg.

 

In de nacht van zaterdag 07 op zondag 08 november viel de politie beide woningen binnen. Daarbij werd in de woning aan de Lange Hilleweg 300 kilo cocaïne aangetroffen. In het appartement aan de Strevelsweg werden, naast eveneens 300 kilo cocaïne, een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De honderden kilo's cocaïne hebben volgens de politie een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro.

 

Een auto die mogelijk in verband staat met de drugshandel, leidde de opsporingsdienst woensdag naar een derde woning in de stad, waar een man en een vrouw geld zaten te tellen. De politie nam daar bijna 2 miljoen euro in beslag. De 36-jarige man en 59-jarige vrouw zijn aangehouden.

 

Op de drie adressen stond niemand ingeschreven. De politie waarschuwt voor dit soort spookwoningen die worden verhuurd via een onbetrouwbare verhuurbemiddelaar die contant geld aanneemt en geen volledige administratie bijhoudt.