Sony investeert 250 miljoen dollar in Fortnite-maker Epic Games

10-07-2020 08:00

Categorie: Technologie

Sony investeert 250 miljoen dollar in Fortnite-maker Epic Games

Foto: Nina van Ooijen, Redactie: Benjamin Varzideh

 

Sony investeert 250 miljoen dollar (zo'n 220 miljoen euro) in Epic Games, het bedrijf achter de populaire battle-royalegame Fortnite. Dat schrijven Sony en Epic Games donderdag in een persbericht. Sony krijgt daarmee een minderheidsbelang in het bedrijf.

 

De investering moet de samenwerking van de twee bedrijven verbreden om "unieke ervaringen te creëren voor consumenten en makers". Het is niet bekend wat de twee bedrijven hier concreet mee voor elkaar willen krijgen.

 

Epic Games-CEO en -oprichter Tim Sweeney zegt dat Sony en Epic Games een visie delen op het gebied van "realtime sociale 3D-ervaringen die leiden tot het bij elkaar komen van games, film en muziek". Hij zou hiermee kunnen doelen op het integreren van multimedia-ervaringen in games.

 

Eind april waren in Fornite virtuele concerten van rapper Travis Scott te bekijken. De reguliere spelmodus werd daarbij tijdelijk onderbroken, waardoor 27,7 miljoen spelers een virtueel optreden van de artiest bijwoonden.

 

De deal betekent niet dat titels van Epic Games nu exclusief beschikbaar worden voor gameconsoles van Sony. De studio kan nog steeds games op andere platforms publiceren, bevestigt Epic Games aan VentureBeat.