5x zomertrends voor kinderen

09-07-2020 08:00

Trend 1 - De oceaan redden

We maken ons steeds meer zorgen over de plasticvervuiling, en de ontwerpers van de nieuwe collecties spelen daar op in. Lichte tinten zoals blauw, groen en turquoise zullen veel te zien zijn volgens de trendwatchers, vaak met rood als accentkleur. Diep donkerblauw wordt ook populair. Het water vormt ook de inspiratiebron van prints, dessins en silhouetten, door het gebruik van plooien, fladderende jurkjes en nautische prints. Kort gezegd, printjes met dieren uit de oceaan, ankers en vergeet niet de witte en blauwe strepen.

Laat je inspireren!

Trend 2 - The sun is going down

Warmtetinten als rood roest en magenta ga je veel zien. In combinatie met fuchsia, paars en oranje, lichtroze en lila. Zachte stoffen als tricot en tule in combinatie met zwierige jurkjes en (plissé)rokjes zijn het helemaal. Gecombineerd met gouden details en borduursels, voelen de meisjes zich helemaal een prinses. Op dit moment weten we dat we hier heel vrolijk van worden!

Trend 3 - Denk groen

Het nieuwe seizoen is zoals we al eerder hebben benoemd “geïnspireerd door de natuur.” Donkergroen, mosgroen en citroengeel ga je veel zien in de nieuwe collecties. Functionaliteit komt aan de orde zoals t-shirts met zakken, maar ook reversible kleding zie je steeds meer terugkomen. We kennen allemaal al een tijdje de reversible jassen, maar dit seizoen ga je het ook terug zien bij andere kledingstukken. We worden daar zelf wel gelukkig van, omdat je ten eerste geld bespaart, maar ook op deze manier een klein stukje meedenkt aan het milieu.

Trend 4 - No stress

Neutrale kleuren zoals ecru en gebroken wit blijven ook in 2020 erg populair. In combinatie met natuurlijke materialen zoals linnen, velvet, corduroy en jersey ben je helemaal hip! De Afrikaanse printjes zoals met tijgers en panters scoren aankomend seizoen weer goed!

Trend 5 - A lot of prints

Cirkels, vierkanten, lijnen en zelfs colorblocking. Je mag opvallen, want alles mag! De kleding mag met elkaar gecombineerd worden om ze een statement te maken. Bijvoorbeeld gekleurde brede strepen met een combi van een panterprintje. We moeten hier persoonlijk wel heel erg aan wennen, maar dat moesten we destijds ook met de flared broeken. Voor de jongens gaan we naar de ruimte, en maken we een rondje op het circuit in Zandvoort. Geïnspireerd op de NASA gaan we emblemen, raketten en astronauten zien op de kleding, maar ook afbeeldingen van auto’s en snelwegen doen het helemaal goed! Vooral met de kleuren blauw, wit en rood.