Bladerdeegtaartje met peer

02-11-2019 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

4 plakjes bladerdeeg, ontdooit

250 g mascarpone

Snufje kaneel

Zakje vanillesuiker

2 peren

2 el hazelnoten (of andere noten)

Gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken

Boter om in te vetten

 

Materialen:

Bakpapier

4 lage schaaltjes (bv tapasschaaltjes)

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn door middel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.