Carnavals cupcakes met een vrolijke verrassing!

16-02-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 stuks   Bereidingstijd: 9 minuten   Oventijd: 15-20 minuten   Decoratietijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

125 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur

125 g suiker

2 eieren

3 el lauwwarme melk

125 g zelfrijzend bakmeel

 

Topping:

120 g gezouten roomboter op kamertemperatuur

250 g poedersuiker

1 tl vanille extract

1 tl volle melk

 

Decoratie:

Regenboogfantasie

Vruchtenhagel

 

Benodigdheden:

Bakplaat

Beslagkom

Muffin bakvorm

Mixer of garde

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de muffinvormpjes over de bakplaat.

 

Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe wanneer het vorige ei is opgenomen en klop verder.

 

Spatel het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een luchtig beslag en schenk de melk erbij. Spatel nog even door tot een egaal mengsel.

 

Doe het beslag in de muffinvormpjes. Bak dan de cupcakes 15 tot 20 min.

 

Schep vervolgens met een kleine lepel het midden uit iedere cupcake. Laat de cup cakes goed afkoelen en vul ze dan met de vruchtenhagel.

 

Klop voor de topping de boter ongeveer 1 min. tot het glad is. Voeg de poedersuiker toe in delen en mix verder tot een geheel. Voeg dan de melk en het vanille extract toe en mix verder.

 

Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het op de cupcakes. Versier de cupcakes met de vruchtenhagel en regenboogfantasie.