Carnavals cupcakes met een vrolijke verrassing!
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 9 minuten Oventijd: 15-20 minuten Decoratietijd: 10 minuten
Ingrediënten:
125 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
125 g suiker
2 eieren
3 el lauwwarme melk
125 g zelfrijzend bakmeel
Topping:
120 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
250 g poedersuiker
1 tl vanille extract
1 tl volle melk
Decoratie:
Regenboogfantasie
Vruchtenhagel
Benodigdheden:
Bakplaat
Beslagkom
Muffin bakvorm
Mixer of garde
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de muffinvormpjes over de bakplaat.
Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe wanneer het vorige ei is opgenomen en klop verder.
Spatel het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een luchtig beslag en schenk de melk erbij. Spatel nog even door tot een egaal mengsel.
Doe het beslag in de muffinvormpjes. Bak dan de cupcakes 15 tot 20 min.
Schep vervolgens met een kleine lepel het midden uit iedere cupcake. Laat de cup cakes goed afkoelen en vul ze dan met de vruchtenhagel.
Klop voor de topping de boter ongeveer 1 min. tot het glad is. Voeg de poedersuiker toe in delen en mix verder tot een geheel. Voeg dan de melk en het vanille extract toe en mix verder.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het op de cupcakes. Versier de cupcakes met de vruchtenhagel en regenboogfantasie.