Carnavalspannenkoek

14-02-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 1 stuk   Bereidings- en baktijd: 25 minuten   Decoratietijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

1 pak Koopmans American Pancakes

400 ml melk

2 eieren

Chocoladepasta

Schijfjes banaan

 

Decoratie:

Hagelslag

Vruchtenhagel

Marshmallows

Kleine snoepjes

Geklopte slagroom

 

Benodigdheden:

Koekenpan

Beslagkom

Mixer of garde

 

Bereiding:

Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe.

 

Roer dit tot een glad beslag met een mixer of een garde.

 

Breek de eieren boven een apart kommetje. Je breekt een ei door met het ei tegen de rand van het kommetje te tikken. Als je alle eieren hebt gebroken, kijk of er eischalen bij zijn gekomen. Haal de eierschalen er uit met een lepel of vork.

 

Voeg de eieren toe aan het beslag. Blijf roeren met een garde totdat je de eieren niet meer ziet en het een mooi beslag is geworden.

 

Bak samen met een volwassene de pannenkoeken.

 

Schenk een scheutje olie in de koekenpan en laat de pan goed heet worden op het vuur.

 

Als de pan heet is, kunnen jullie beginnen met bakken.

 

Schep met de soep- of juslepel beslag uit de kom.

 

Leg dit voorzichtig in de pan, zodat je een klein pannenkoek krijgt van ongeveer 10 cm groot.

 

Bak het pannenkoekje op een matig vuur.

 

Zodra de randjes van de pannenkoek gaar en een beetje bruin geworden zijn kun je de pannenkoek met een spatel voorzichtig omdraaien.

 

Bak ook de andere kant van de pannenkoek totdat het bruin en gaar is.

 

Bak van het beslag allemaal pannenkoeken op deze manier.

 

Nu kun je gaan versieren! Besmeer een pannenkoekje met chocoladepasta en een laagje slagroom.

 

Beleg het pannenkoekje met een schijfje banaan.

 

Leg op deze pannenkoek een andere pannenkoek en bestrijk de bovenkant hiervan met chocoladepasta.

 

Versier de pannenkoekjes met marshmallows, hagelslag en kleine snoepjes.