Chocolade-banaanlollies

01-02-2020 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 16 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Wachttijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

2 bananen

100 g pure chocolade (gebruik het liefst een reep met 70% cacao)

1 el kokosrasp en/of fijngehakte pistachenootjes

16 lolliestokjes, ijsstokjes of stokjes voor cakepops

 

Materialen:

Bakpapier

Pan met kom (au bain-marie)

 

Bereiding:

Pel de bananen en snijd elke banaan in 7 a 8 gelijke plakken. Leg de stukjes banaan op een stuk bakpapier en steek de stokjes er in. Bevries ze minimaal 2 uur in de vriezer, hierdoor gaan ook de stokjes beter vast zitten. Smelt voordat je de bananen uit de vriezer haalt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. Zet de pistache en/of kokos alvast klaar.

Dip de stukjes banaan een voor een in de gesmolten chocolade. Zet de stukjes banaan weer terug op het bakpapier en bestrooi direct met kokos en/of pistache (omdat ze bevroren zijn zal de chocolade snel stollen). Serveer de chocolade-banaanlollies direct nadat de chocolade hard is. Je kunt ze ook terug in de vriezer stoppen en ongeveer 15 minuten voordat je ze gaat serveren uit de vriezer halen zodat ze nog wel bevroren zijn maar niet keihard.