Clown cake pops

01-02-2021 08:00

Categorie: Tussendoortjes   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 18 minuten

 

Ingrediënten:

50 g suiker

1 ei

50 g gesmolten boter

50 g bloem

1 tl gist

100 g witte chocolade

Snoepjes (knikker- en framboosvorm)

Kleine gekleurde suikerdruppels

 

Benodigdheden:

Lolliestokjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Klop de suiker met het ei. Voeg de gesmolten boter, het meel en de gist toe, terwijl je goed mengt.

 

Giet de bereiding in cakevormen voor cake pops, sluit en vraag aan een volwassene om ze 18 min. te bakken. Laat het afkoelen en haal het vervolgens uit de cakevormen.

 

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in stukjes. Doe ze in een kom en verwarm ze in de magnetron in perioden van 30 sec., terwijl je het na elke periode roert, totdat alles is gesmolten.

 

Steek in elke cake een lolliestokje en doop ze in de gesmolten chocolade. Versier met de snoepjes: stuk rode draad voor de mond, grote knikker voor de neus, kleine pastilles voor de ogen en zure snoepjes voor de oren. Laat uitharden.