Couscoussalade met rode biet

27-07-2019 08:00

Categorie: Voorgerechten   Aantal: 3-4 personen   Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

100 g couscous

2 a 3 rode/ chioggia bieten (rauw)

4 el amandelen

50 g feta

Handje sla

Rasp 1 sinaasappel

Peper en zout

 

Dressing:

Sap 1 sinaasappel

½ tl ras el hanout kruiden

Kneepje honing

Olie

 

Materialen:

Mandoline of kaasschaaf

 

Bereiding:

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar. Schil de bieten en snijd heel dun in plakjes. Kook de couscous volgens de verpakking gaar en voeg de sinaasappel rasp en wat peper en zout toe. Schep ook de grofgehakte amandelen erdoor.

Verdeel een groot gedeelte van de bietjes op een bord en verdeel wat sla er over. Schep wat van de couscous er op. Steek nog een paar plakjes biet er in en bestrooi met feta. Besprenkel de bieten couscous salade met de dressing. Serveer lauwwarm of koud.