De nieuwe Formule 1-kalender voor 2020

06-06-2020 08:00

Categorie: Sport

De nieuwe Formule 1-kalender voor 2020

Foto: Chantal Schoumacher, Redactie: Gilles de Kock

 

De Formule 1 heeft dinsdag het eerste deel van zijn nieuwe kalender voor 2020 bekendgemaakt. Een overzicht van de races die Max Verstappen en zijn collega's zullen gaan rijden.

 

Vastgelegde weekenden

03-05 juli: Grand Prix van Oostenrijk (Red Bull Ring)
10-12 juli: Grand Prix van Stiermarken (Red Bull Ring)
17-19 juli: Grand Prix van Hongarije (Hungaroring)
31 juli-02 augustus: Grand Prix van Groot-Brittannië (Silverstone)
07-09 augustus: Grand Prix ter ere van de zeventigste verjaardag van de Formule 1 (Silverstone)
14-16 augustus: Grand Prix van Spanje (Circuit de Barcelona-Catalunya)
28-30 augustus: Grand Prix van België (Spa-Francorchamps)
04-06 september: Grand Prix van Italië (Monza)

 

Rest van de kalender

De Formule 1 hoopt dit jaar vijf- tot achttien races af te werken tot en met december. Het is nog onduidelijk hoe de kalender eruit zal zien na de eerste acht Grands Prix.

 

Afgelast

De races in Australië, Monaco, Nederland en Frankrijk gaan dit jaar zeker niet door.

Het Formule 1-seizoen moet van Europa via Eurazië en Azië naar Noord- en Zuid-Amerika gaan om te eindigen in het Midden-Oosten. (Beeld: F1)

 

Buiten Europa

De Formule 1 meldde dat het na de Europese races in september en oktober Eurazië en Azië wil gaan aandoen, waarbij races in Rusland, Azerbeidzjan, Japan, China, Singapore en Vietnam tot de mogelijkheden behoren. Doordat in Azerbeidzjan, Singapore en Vietnam op stratencircuits wordt gereden, is het ingewikkeld om die races op een nieuwe datum in te passen in de kalender.

 

Het tweede deel van oktober en november is vervolgens bedoeld voor races in Noord- en Zuid-Amerika. Een race in die periode in het koude Canada lijkt op voorhand problematisch, terwijl de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië zwaar getroffen zijn door het coronavirus.

 

Het plan is om het seizoen af te sluiten in het Midden-Oosten. Traditioneel moet de GP van Abu Dhabi de laatste van het seizoen worden, vermoedelijk voorafgegaan door een race in Bahrein.