Gevulde bladerdeegsterren

19-12-2020 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 20 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten:

5 velletjes bladerdeeg

100 g witte kaas/feta, geprakt

125 ml zure room

1 el sesamzaadjes

100 g verse spinazie

1 el olijfolie

1 ei, losgeklopt

Peper en zout

 

Materialen:

Uitsteekvormpje ster o.i.d.

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak ze een minuut of 15 in de oven. Verwarm inmiddels 1 el olijfolie in een grote pan. Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is. Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat afkoelen.

Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie en een beetje peper en zout door elkaar. Haal de bladerdeeg sterretjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden. Schep wat van het spinaziemengsel op het onderste gedeelte en dek af met de bovenkant. Serveer de bladerdeeg hapjes op een mooi schaaltje of bordje.