Harlekijnwafels

11-02-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 1 uur   Oventijd: 30-60 minuten

 

Ingrediënten:

Voor het deeg:

400 ml volle melk

75 g boter

225 g boter

1 zakje bakpoeder

75 g poedersuiker

2 eieren

 

Voor de room van gekonfijt fruit:

500 ml volle melk

4 eieren

100 g poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

40 g bloem

200 g gekonfijt fruitmengsel

 

Glazuur:

100 g poedersuiker

2 el citroensap

 

Decoratie:

Mini Smarties

Gekleurde suikerstiften

 

Bereiding:

Voor de wafels: Giet de melk in een pan, voeg de boter toe en verwarm op laag vuur tot de boter is gesmolten.

 

Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in een grote kom, meng en graaf een kuiltje.

 

Breek de eieren erdoor en meng geleidelijk met het melk- en botermengsel met een garde of een elektrische mixer, tot een glad en vloeibaar deeg.

 

Laat 30 min. tot 1 uur staan.

 

Voor de room van gekonfijt fruit:

Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers.

 

Verwerk in een kom de dooiers met de poedersuiker en vanillesuiker tot ze wit zijn en voeg dan de bloem toe.

 

Oplossen met hete melk. Doe de bereiding terug in de pan, breng op laag vuur en kook, onder voortdurend roeren met een houten lepel, tot de room dikker wordt.

 

Klop de eiwitten stijf, giet de banketbakkersroom erover en meng voorzichtig.

 

Hak de helft van het gekonfijte fruit fijn en verwerk dit door de room. Reserveren.

 

Vervolg van het recept:

Bak de wafels door er 2 tot 3 el beslag over te gieten, zodat het wafelijzer tot het niveau van de cellen wordt gevuld.

 

Laat 02:30 min. koken aan de eerste kant, keer om en kook ongeveer 2 min. aan de tweede kant.

 

Als de wafels goudbruin zijn, pel ze dan af met een spatel en leg ze op een bakrek: ze worden in enkele seconden hard.

 

Ga door met dit proces totdat al het deeg op is.

 

Leg voor het serveren de wafels op een serveerschaal en garneer ze met de room van gekonfijt fruit.

 

Versier met het resterende gekonfijte fruit in kleine blokjes gesneden.