Jamkoekjes

08-02-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 15 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

200 g zelfrijzend bakmeel

100 g witte basterdsuiker

1 ei

100 g boter

Paar el jam

Bloem om te bestuiven

 

Materialen:

Vormpjes

Bakplaat en bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en bakmeel. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een kruimeldeeg. Kneed dan het ei er door tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Maak er met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houd want ze zetten nog uit in de oven. Bak de koekjes in 10 – 12 minuten licht bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.