Kerstscones met cranberry

21-12-2019 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 12 minuten

 

Ingrediënten:

200 g bloem + om te bestuiven

1 zakje bakpoeder a 16 g

1 snufje zout

50 g boter

1 zakje vanillepoeder

150 ml melk

30 g gedroogde cranberry’s

30 g gesmolten witte chocolade

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

Uitsteker stervorm (rondje kan natuurlijk ook)

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er doorheen totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag. Verdeel nu de cranberry’s ook door het beslag. Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca. 1,5 cm dik.

Steek er met een stervormpje van ongeveer 5 tot 7 cm figuurtjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min. in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Verdeel als de scones afgekoeld zijn de gesmolten witte chocolade er overheen. Serveer de scones met jam naar keuze.

 

Tip: Vers zijn de scones het lekkerst! Wil je ze toch bewaren? Gebruik dan een afgesloten doosje.