Mini Nutella-donuts
Categorie: Tussendoortjes Aantal: 6 personen Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 10 minuten
Ingrediënten:
275 g bloem
40 g suiker
40 g boter
1 ei
1 snufje zout
1 zakje bakkersgist
100 ml melk
Zonnebloemolie
Nutella
Poedersuiker
Benodigdheden:
1 keukenweegschaal
1 frituur
1 perkament
1 bakplaat
1 deegroller
1 kom
Ronde uitsteekvormpjes
Voorbereiding:
Meng in een kom de bloem, suiker, boter, ei, zout, bakpoeder en melk met de hand.
Kneed 5 min., dek af en laat 1 uur rijzen.
Verzamel het deeg, verdeel het ongeveer 1 cm dik en snij er cirkels uit met een koekjesvormpje of een glas.
Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 1 uur rijzen.
Verhit een flinke hoeveelheid olie in een kleine pan en doe de deegcirkels erin (ik heb ongeveer 500 ml olie gebruikt, maar het hangt allemaal af van de grootte van je pan. In de mijne heb ik twee keer zeven donuts tegelijk gebakken). Kook aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Giet af op keukenpapier en laat een beetje afkoelen voordat je ze met Nutella vult met een spuitzak of iets gelijkwaardigs.
Bestrooi met een beetje poedersuiker.