Mini Nutella-donuts

10-02-2021 08:00

Categorie: Tussendoortjes   Aantal: 6 personen   Voorbereidingstijd: 30 minuten   Kooktijd: 10 minuten

 

Ingrediënten:

275 g bloem

40 g suiker

40 g boter

1 ei

1 snufje zout

1 zakje bakkersgist

100 ml melk

Zonnebloemolie

Nutella

Poedersuiker

 

Benodigdheden:

1 keukenweegschaal

1 frituur

1 perkament

1 bakplaat

1 deegroller

1 kom

Ronde uitsteekvormpjes

 

Voorbereiding:

Meng in een kom de bloem, suiker, boter, ei, zout, bakpoeder en melk met de hand.

 

Kneed 5 min., dek af en laat 1 uur rijzen.

 

Verzamel het deeg, verdeel het ongeveer 1 cm dik en snij er cirkels uit met een koekjesvormpje of een glas.

 

Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 1 uur rijzen.

 

Verhit een flinke hoeveelheid olie in een kleine pan en doe de deegcirkels erin (ik heb ongeveer 500 ml olie gebruikt, maar het hangt allemaal af van de grootte van je pan. In de mijne heb ik twee keer zeven donuts tegelijk gebakken). Kook aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

 

Giet af op keukenpapier en laat een beetje afkoelen voordat je ze met Nutella vult met een spuitzak of iets gelijkwaardigs.

 

Bestrooi met een beetje poedersuiker.