M&M koekjes

18-01-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 15 tot 20 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten   Wachttijd: 30 minuten   Oventijd: 12 minuten

 

Ingrediënten:

110 g zachte boter

100 g bruine basterdsuiker

1 ei

1 tl vanilleextract

130 g bloem
3 el maïzena

½ tl bakpoeder

Snufje zout

200 g m&m’s

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

Mixer

 

Bereiding:

Doe de boter met de basterdsuiker in een grote beslagkom en klop met mixer tot een romige massa. Kluts het ei in een schaaltje en haal eventueel stukjes eierschaal er uit. Mix het ei en het vanilleextract door het botermengsel. Meng in een andere kom de bloem, maïzena, bakpoeder en een snufje zout met een lepel door elkaar. Voeg het meelmengsel bij de boter en mix nog een minuutje door tot je geen stukjes meer ziet zitten.

Schep met een houten lepel 2/3 van de m&m’s er door en zet het beslag een half uur in de vriezer. Hierdoor kun je straks makkelijk koekjes vormen. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Haal het beslag uit de vriezer en schep ongeveer een halve eetlepel in je handpalm. Druk een beetje plat en leg daarna op het bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes omdat ze in de oven nog een stuk groter worden.

Als je klaar bent schuif je de bakplaat in de oven. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog steeds zacht aan de bovenzijde. Hierdoor kun je makkelijk nog wat extra m&m’s er in drukken en de koekjes versieren. Laat ze daarna afkoelen op de bakplaat. Als ze afgekoeld zijn worden ze hard en kun je ze makkelijk met een spatel van de bakplaat afhalen. Bewaar ze in een afgesloten koekjestrommel.