Mini yoghurt ijstaartjes

25-01-2020 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten   Vriezertijd: 3 uur

 

Ingrediënten:

200 ml griekse yoghurt

250 ml slagroom

75 g meringue schuimpjes

2 el suiker

150 g fruit, bijvoorbeeld frambozen en bosbessen

75 g theebiscuitjes (mariakoekjes)

75 g boter, gesmolten

 

Materialen:

Mixer

Muffinbakblik of siliconen muffinvormpjes

 

Bereiding:

Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Schep de yoghurt er bij en mix kort er door heen. Verkruimel de meringue schuimpjes grof en schep deze door het yoghurt-slagroommengsel.

Pureer ongeveer ¾ van het fruit met een vork of in een keukenmachine. Schep dit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpjes tot de rand met het mengsel en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit het vormpje gaan en zodat je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Deze taartjes zijn ideaal om de vriezer te hebben als je (onverwachts) eters over de vloer krijgt.