Pavlovataart

20-12-2020 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 6 tot 8 personen   Bereidingstijd: 20 minuten   Oven- en afkoeltijd: 100 minuten
 

 

Ingrediënten:

4 eiwitten

220 g suiker

1 tl maïzena

250 ml slagroom

1 zakje klopfix

1 el suiker

1 handje rood fruit

Poedersuiker

Muntblaadjes

 

Benodigdheden:

Bakplaat met bakpapier

Mixer

Groot en klein bord

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten met de suiker en maïzena in een klom en klop helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt. Leg het grote bord op de bakplaat en teken er met een potlood een lijn langs. Leg het kleine bordje in het midden en teken ook hierlangs een lijn. Schep hoopjes van het eiwit binnen de cirkels.

Druk op het laatst met een lepel de bovenzijde iets plat zodat straks de slagroom hier mooi op kan komen. Bak de krans 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur op 110 graden. Bak de kans nog 90 minuten in de oven en laat hem daarna 20 minuten met gesloten deur afkoelen en daarna nogmaals 20 minuten met de ovendeur op een kier. Hierdoor zakt hij minder snel in.

Laat de pavlova daarna helemaal afkoelen. Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf. Verdeel de slagroom op de bovenzijde van de meringuekrans. Verdeel het fruit en de muntblaadjes er mooi over en bestuif met poedersuiker.

 

Wacht niet te lang met het serveren anders bestaat de kans dat het schuim zacht wordt door de slagroom. Het is daarom ook niet aan te raden om pavlovakrans een dag van te voren te maken. Wel kun je het eiwit alvast bakken en de volgende dag, voor het serveren, de slagroom er op doen.