Sinterklaasmuffins met kruidnoten

05-12-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

225 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

250 ml slagroom

2 eieren

100 g suiker

2 tl speculaaskruiden

1 tl kaneel

125 g kruidnoten

1 el geschaafde amandelen

 

Benodigdheden:

Muffin bakvorm

Muffinpapiertjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door samen met de speculaaskruiden en kaneel. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.

Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een afgesloten zak en sla fijn, laat er ook nog wat grovere stukjes tussen. Schep ca. 75 g van de stukjes kruidnoten door het beslag. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Verdeel de rest van de kruidnoten erover samen met de geschaafde amandelen.

Bak de Sinterklaas muffins ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 dagen afgedekt.

 

Tip: voeg ook eens wat stukjes chocolade toe aan het beslag.