Speculaascake met appel
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 plakken Bereidingstijd: 35 minuten Oventijd: 55 minuten
Ingrediënten:
250 g roomboter
1 grote appel
120 g suiker
120 g donkerbruine basterdsuiker
3 eieren
330 g cakemeel
2 el geschaafde amandelen
1 pakje vanillesuiker
3 tl koek- en speculaaskruiden
Materialen:
Cakevorm van ca. 28 tot 30 cm
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 170 graden. Gebruik 10 g van de boter om de cakevorm in te vetten. Mix met een mixer de andere 240 g boter met de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Meng het cakemeel met de koek en speculaaskruiden. Zeef dit bij het romige beslag en mix nog een minuutje door elkaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de helft van het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de stukjes appel er over.
Schep de rest van het beslag er bovenop en bestrooi met de amandel. Zet de cake ongeveer 55 min. in de oven. Als hij te donker wordt, kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen.