Tiramisuwafels

10-08-2019 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 10 tot 12 stuks   Bereidingstijd: 50 minuten

 

Ingrediënten:

120 g boter + om in te vetten

1 el oploskoffie

300 g zelfrijzend bakmeel

300 ml melk

120 g suiker

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

250 g mascarpone

1 el cacao

Optioneel: Amaretto

 

Materialen:

Wafelijzer

 

Bereiding:

Doe de bloem in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker, snufje zout en koffiepoeder toe en meng door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten boter, melk en eieren toe en roer met een houten lepel door elkaar. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje boter of olie. Voeg ongeveer 2 sauslepels beslag in een wafelvorm en ook aan de andere zijde en doe dicht. Bak de wafels in ca. 4 a 5 minuten gaar. Druppel wat amaretto er over (laat dit eventueel weg voor een alcoholvrije variant). Schep wat mascarpone er op en zeef er wat cacao over. Bewaar de tiramisu wafels zonder topping in een afgesloten doos of trommel ca. 3 a 4 dagen.