Twixtaart

04-01-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 personen   Bereidingstijd: 35 minuten   Oventijd: 25 minuten   Opstijftijd: 2 uur   Afkoeltijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

200 g melkchocolade

50 g pure chocolade (optioneel)

400 g karamel fudge (2 zakjes)

75 ml slagroom

 

Shortbreadbodem:

250 g boter op kamertemperatuur

65 g poedersuiker

Snufje zout

Paar druppels vanille aroma

275 g bloem

 

Benodigdheden:

Bakvorm van ca. 26 a 28 cm

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden. Mix voor de bodem de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker toe en vervolgens ook de bloem, snufje zout en een paar druppels vanille aroma. Mix tot er een zachte bal deeg ontstaat. Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem en zijkanten, dit kun je gewoon met je vingers uitdrukken tot het over de hele oppervlakte verdeeld is.

Zet dan de vorm ca. 25 minuten in de oven tot hij lichtbruin begint te kleuren. Smelt de fudge au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water) samen met de slagroom. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de fudge gesmolten is.

Roer af en toe goed door. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de karamel er over. Laat dit ca. 15 minuten afkoelen. Smelt ondertussen de melkchocolade in een kom au bain-marie. Giet dit over de laag karamel en strijk met een spatel uit tot alles bedekt is.

Smelt eventueel voor een leuk effect de pure chocolade en drizzel dit over de bovenzijde. Laat de Twixtaart een half uurtje op kamertemperatuur komen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Tip: haal hem een half uur tot een uur voor het serveren uit de koelkast, anders is de chocolade te hard om te snijden en de karamel lekker zacht.