Vegetarische tortilla pizza

07-09-2019 08:00

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 8 minuten

 

Ingrediënten:

8 (volkoren) tortilla wraps

390 g tomatensaus

Cayennepeper naar smaak

Peper en zout

2 pakjes vegetarisch gehakt a 175 g

Paar groene pepers uit pot

75 g rucola

75 g geraspte kaas

2 gele paprika's, in reepjes

250 g champignons, in schijfjes

250 cherrytomaatjes, gehalveerd (of andere groenten naar keuze)

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Breng de tomatensaus op smaak met een beetje peper, zout en cayennepeper. Leg de tortilla wraps op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met een laagje tomatensaus.

Bak de paprika en champignons een paar minuten in een pan. Beleg de tortilla's met vegetarisch gehakt, paprikareepjes, champignons, groene pepertjes, cherrytomaatjes of andere groenten. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel er nog een handje rucolasla over.

Je kunt ook gewoon gehakt gebruiken i.p.v. vegetarisch gehakt. Bak dit van te voren wel even bruin in een pan.

Als hoofdgerecht kun je rekenen op ongeveer 2 tortilla pizza's p.p maar een grote eter kan er ook wel 3 op.