Viennetta ijstaart

26-12-2020 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 8 tot 10 personen   Bereidingstijd: 30 minuten   Wachttijd: 6 uur
 

 

Ingrediënten:

500 g slagroom

1 blik gecondenseerde melk

300 g pure chocolade

Optioneel: cacaopoeder voor erover

 

Benodigdheden:

Cakevorm van ca. 24 cm

Huishoudfolie

 

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe aan de room en mix door elkaar.

Bekleed een vorm met folie en laat wat folie er overheen hangen, wil je dat deze goed blijft zitten vet de vorm dan eerst in met een beetje olie. Giet een klein laagje van het roommengsel over de bodem van de beklede vorm. Schep een beetje chocolade hierop en strijk voorzichtig iets uit met een lepel. Maak niet te dikke lagen chocolade anders kun je er later niet doorheen snijden.

Verdeel een laagje room over de chocolade en maak weer nieuwe lagen room en chocolade. Herhaal dit een aantal keer, ik maakte zelf 6 lagen chocolade. Bewaar een beetje chocolade voor de garnering. Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat hem goed opstijven in de vriezer. ca. 6 uur maar liever een hele nacht.

Verdeel een laagje room over de chocolade en maak weer nieuwe lagen room en chocolade. Herhaal dit een aantal keer, ik maakte zelf 6 lagen chocolade. Bewaar een beetje chocolade voor de garnering. Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat hem goed opstijven in de vriezer. ca. 6 uur maar liever een hele nacht.

 

Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Draai hem om op en bord en verwijder de folie. Drizzle er een beetje overgebleven chocolade over en bestrooi eventueel met een beetje cacaopoeder.

 

Je kunt deze ijstaart een paar maanden in de vriezer bewaren, dek hem dan wel af of wikkel hem in folie.