Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: april 2020

 

 

Kaneelhaasjes van croissantdeeg

Kaneelhaasjes van croissantdeeg

Categorie: Ontbijt   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

1 blik croissantdeeg large

1 ei

75 g donkere basterdsuiker

2 tl kaneel

2 el zachte boter

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de suiker met kaneel in een kommetje. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed aan elkaar tot 1 grote lap deeg. Besmeer deze met de boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd 8 dunne repen van het deeg over de lange zijde. Snijd de repen op ca. ⅔ door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg op de bakplaat met bakpapier.

Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.

Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ca. 15 min. mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en goed afdekken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het allerlekkerste.