Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: februari 2018

 

 

Amandelmuffins met marsepein

Amandelmuffins met marsepein 

  

Categorie: Gebak en taart   Voor: 12 personen   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 15 minuten

 

 

Ingrediënten:

50 gr boter, gesmolten

250 gr bloem

60 gr suiker

1 zakje bakpoeder

Snufje zout

2 eieren

150 ml melk

75 gr gehakte amandelen

2 kleuren marsepein

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Voeg de gehakte amandelen toe en roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn. Rol een stuk marsepein uit. Als de marsepein blijft plakken aan de ondergrond of de deegroller strooi er dan wat poedersuiker over. Steek met een glas ronde vormpjes uit de marsepein en leg deze op de muffins. Versier ze daarna naar eigen idee.