Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: april 2018

 

 

Oranje kroontjes met abrikoosjes

Oranje kroontjes met abrikoosjes 

  

Categorie: Hapjes   Voor: 12 personen   Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd

 

 

Ingrediënten:

3 velletjes bladerdeeg

12 kleine abrikoosjes op sap

1 ei

150 ml melk

10 gr custardpoeder

1 eetl suiker

poedersuiker

 

Bereiding:

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven op 200 graden en laat de abrikoosjes uitlekken. Snijd de velletjes in vieren zodat je in totaal 12 kleine vierkantjes hebt. Roer de custardpoeder met 2 eetl melk en 1 eetl suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit. Halveer de abrikoosjes. Schep een beetje van de pudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos. Knijp de punten een beetje tegenelkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan. Klop het eitje los en bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

 

Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.