Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: april 2019

 

 

Dadel paashaasjes

Dadel paashaasjes

Categorie: Hapjes   Aantal: 14 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

50 g walnoten

25 g pecannoten + 14 pecannoten (1 per haasje)

250 g dadels

25 g kokos

50 g pure chocolade

14 blauwe bessen (1 per haasje)

 

 

Bereiding:

Week de dadels 5 minuten in kokend water. Voeg daarna de dadels, walnoten, pecannoten en kokos toe aan de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Zet dit nu in de koelkast zodat het mengsel wat kouder en harder wordt.

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Halveer de pecannoten in de lengte. Neem ongeveer een theelepel dadelmengsel en vorm ovaalvormige balletjes ervan. Herhaal dit tot het mengsel op is. Neem nu de gesmolten chocolade en gebruik een kwastje om de balletjes mee in te smeren.

Steek meteen de pecannoten op de plek waar oortjes zitten in de balletjes en voeg een blauwe bes toe als staartje aan de bovenkant. Herhaal dit bij alle haasjes en laat uitharden in de koelkast.