Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: juli 2020

 

Tropische burger met ananas

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 1 uur

 

Ingrediënten:

500 g rundergehakt

1 rode peper

1 ei

3 el paneermeel

1 el Heinz tomatenketchup

Snufje peper en zout

Snuf cayennepeper

 

Topping:

4 schijven ananas (liefst vers maar kan ook uit blik)

4 meergranen bollen

4 blaadjes sla

1 rode ui

4 plakjes cheddarkaas

4 el Heinz tomatenketchup

 

Bereiding:

Hak de rode peper fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Voeg de Heinz tomatenketchup, peper, zout en cayennepeper toe en kneed nog een keer goed door. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze in je handen plat tot stevige burgers.

Let op dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben dan het broodje. Laat ze ongeveer een half uurtje in de koelkast koelen. Grill ondertussen de ananas op de barbecue zodat er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes.

Bak de burgers 5 min. aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op de barbecue. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla, hamburger, plakje cheddarkaas, gegrilde ananas, ringetjes rode ui en maak het af met een flinke klodder Heinz tomatenketchup.

Het lekkerste is om de hamburger en de ananas te grillen op de barbecue maar als het geen mooi weer is kun je ze ook in de pan bakken.